Заходи до Дня безпечного Інтернету 2021

1) Програма Мережних академій Cisco та провідні університети країни запрошують учнівську молодь 8-11 класів ЗЗСО, професійно-технічних ліцеїв, коледжів взяти участь у заходах, присвячених до Дня безпечного Інтернету, що відзначається у світі цьогоріч 9 лютого.

Захід щороку відбувається під гаслом «Разом для найкращого Інтернету» та має на меті підвищити освіченість дітей і молоді з питань безпечного використання цифрових технологій, створення кращого Інтернету для всіх загалом.

Для того, щоб долучитися до відзначення Дня безпечного Інтернету та зареєструватися зокрема, звертайтесь за посиланням: https://sid-challenge-2021.ztu.edu.ua/ або див.: лист ІМЗО від 04.02.2021 № 22.1/10-204.

Участь безкоштовна. Учасники отримають сертифікати, призи. Співорганізатор заходу – ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

SID Challenge 2021 (ЗНУ)

2) Олімпіада з інформатики до Дня безпечного інтернету від порталу “На урок”

3) Кіберняні. Спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації України, компанії з кібербезпеки 10Guards, компанії Cyberlab і компанії Moneyveo
Онлайн курс Кіберняні

4) Посібник з протидії мови ненависті «Закладинки»

Посібник містить 24 приклади вправ з теми протидії мові ненависті онлайн через навчання з прав людини. У вправах розкриваються теми мови ненависті онлайн, прав людини в Інтернеті, свободи вираження поглядів, приватного життя і безпеки, інтернет-грамотності, демократії та участі.

Джерело: Закладники

5) Відео про безпеку в Інтернеті від Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та Національної поліції України

Захистити свої гроші під час онлайн-шопінгу
Захисти свою персональну інформацію

6) Довідник для батьків “Створюємо онлайн-простір разом з дітьми” від проєкту #stop_sexting

7) Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» від проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»

8) Мікрокурс “Безпека дитини в Інтернеті: від загроз до можливостей” від платформи Уміти. Про сучасне розуміння ключових понять теми; класифікація загроз в Інтернеті; принципи формування безпечної поведінки; звернення по допомогу та захист; ідеї та ресурси для позакласних заходів.
Джерело: https://umity.in.ua/mc/entry/112079/